Arnhem

Druk dagje geweest.

Eerste activiteit was een bezoek aan de praktijkondersteuner van de huisarts. Controle van de diabetes. De situatie bleek net zo beroerd als ik had gedacht. Tenslotte hebben we het afgelopen half jaar weinig gesport en veel gegeten. Ook nog een verkeerd gegeten. Dus de medicatie gaat omhoog, en over 3 weken mag ik weer op audiëntie. Toch maar weer meer bewegen…

Tweede activiteit was het sollicitatie gesprek van Ymkje bij Prisma IT. Natuurlijk waren we veel te vroeg in Capelle, maar beter te vroeg dan te laat. Zelf heb ik eventjes de bandenspanning van de autobanden gecontroleerd. Ymkje kwam met een positief gevoel weer naar buiten. De hapjes hadden indruk gemaakt, en 2 van de foto’s uit haar mapje heeft ze achter gelaten om aan anderen te laten zien. Overigens belde het bedrijf ’s middags al op om te melden dat de hapjes goed waren aangekomen, en om wat aanvullende vragen.

Derde activiteit: we zijn naar de bakker gelopen. Dat is tenslotte ook bewegen. Aan het begin van de middag regende het hier. Later hoorden we dat in Rotterdam sprake was van een wolkbreuk. De A20 was ondergelopen bij Nieuwerkerk.

Vervolgens de reis naar Arnhem. Natuurlijk ging dat allemaal heel soepeltjes, want het is vakantietijd. Alleen bij Anhem waren er allerlei wegwerkzaamheden. Wouter stond ons al op te wachten op zijn balkon. We hebben op zijn kamer (nog eventjes, voor hij zijn andere kamer betrekt) wat gedronken en bijgepraat.

In het centrum van Arnhem hebben we iets gegeten in een eetcafeeje waar Wouter wel vaker komt. Omdat het nog steeds zulk lekker weer was hebben we op het terras gegeten. Het menu heeft een een vaste prijs van € 8,50. Daarvoor krijg je dan natuurlijk maar 1 gerecht. In mijn geval een Kangaroespies. Best lekker, skippyvlees. Het nagerecht moesten we elders oppikken. Wouter wist wel een tentje met lekker ijs. Ook daar hebben we het hoorntje buiten op het terras opgegeten. Ook leuk om mensjes te kijken.

Laatste stop werd het Dollars Rock Café. Iedere avond is er live muziek, en op woensdagavond vanaf 9 uur Jazz. Vorige week zat er een goede band te spelen, waar Wouter heel enthousiast over was. Vandaag moesten we het doen met een accoustisch duo, gitarist/zanger en zangeres. Ze speelden voor heel weinig publiek; wij zaten er me zijn drieën en nog een stelletje. We vonden het al stil buiten (eerst op het terras wat gedronken). Het bleek dat in Nijmegen tijdens de avondvierdaagse ook een soort zomerfeest plaatsvind. Vanzelfsprekend trekt dat veel volk, wat dus niet naar Arnhem komt. Veel terassen gingen daarom vroegtijdig dicht. Kortom, het was stil. Het duo deed zijn best, helemaal niet slecht. Maar het was geen band met blazers. Nou ja, een goed smoes om nog eens te komen op woensdagavond.

Het was al 11 uur geweest toen we Wouter weer afzetten, en naar huis reden. Pas om half 1 waren we thuis, moe van alle activiteiten. Terugkijkend was het een mooie en gezellige dag.

Aanvulling donderdag om 10:30. Ymkje is aangenomen!!!!!!!

2 gedachten over “Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *