Half 8

Tja, Half 8 neemt toch wel een aparte plek in , in mijn muzikale leven. Samen met Henk van Zanten, Leen Monster en Frank Canters vormden we een kwartet, wat meestal a capella muziek zong voor 4 mannenstemmen. Maar we maakten ook uitstapjes als begeleIding bij bijvoorbeeld de Alt Rhapsodie van Brahms

Ooit zijn we gestart omdat een mede koorlid van ons binnen Ars Nova haar verjaardag vierde en graag wilde dat een en ander muzikaal werd opgeluisterd. Het bleek zodanig goed te klikken dat we vaker hebben gezongen bij allerlei gelegenheden, zoals:

 • Jubilea
 • Kerstmis en Pasen, in en buiten de kerk
 • Huwelijken
 • Voor ons eigen plezier tijdens muziekmiddagen of tijdens concerten als aanvulling.

De naam

Vrijwel zonder uitzondering kregen we de vraag hoe die naam Half 8 is ontstaan. Ik zal een klein tipje van de sluier oplichten:

In eerste instantie maakte we nog alle vier deel uit van Kleinkoor Ars Nova uit Spijkenisse. We kwamen een half uurtje voor de repetitie even bij elkaar om iets in te studeren of bij te schaven. Om half 8 dus.

Daarnaast is het duidelijk dat we met 4 mannen zingen. De helft van 8 is dus 4: Half 8.

Er is ook nog een derde reden voor deze naam, maar om het mysterie toch een beetje in stand te houden vertellen we nooit wat die reden is. Het is een goed bewaard geheim………

 Boekingen……

Dat gaat helaas niet meer, we zijn door allerlei omstandigheden gestopt met optreden. Maar de mooie herinneringen blijven. Een beetje van onze prestaties is nog te vinden op de website: www.half-8.nl

4 gedachten over “Half 8

 1. Elize Vermaas

  Hoi Bas,
  Ik ben 1 van de sopranen van Carmina Amantes, (de kleine blonde…). Ik had geen idee hoe je heet, maar bedacht zelf dat je misschien wel Ben zou kunnen heten. Nou…wat scheelt het? 3 letters, beginnend met een B! Ik kwam hier terecht toen ik wat info opzocht over En Chantant. Leuke site, je bent echt een “muziekfreak” zo te zien!
  Hopelijk gaan we over twee weken nog eens fijn met elkaar zingen!
  groetjes,
  Elize
  p.s. toch stiekem wel benieuwd naar de derde reden van de naam “”half acht”…..

  1. Papageno1955 Bericht auteur

   Hoi Elize,

   Dank je voor je reactie, heel leuk. Ik ben inderdaad een muziekfreak, zelfs lang geleden een opleiding tot muziekdocent gevolgd op het Conservatorium. Heb jij familie op Schuring en/of Numansdorp? Ik ken daar verschillende mensen met de naam Vermaas van het koortje wat ik daar jaren heb geleid in de school van Schuring.

   Ik kijk er naar uit om in Brielle samen weer een mooi concert te geven. En wat betreft die derde reden….. die blijft toch echt geheim 🙂

   1. Elize Vermaas

    Hoi Bas, zie je wel! Dat wilde ik jou nou ook vragen.
    Ik zag op de site van En Chantant de namen van de leden en die van jou kwam me zo bekend voor. (toen wist ik nog niet dat de naam bij jou hoorde) Na deze op google te hebben ingetikt, kwam jouw gezicht te voorschijn. Ik heb jarenlang bij vocaal ensemble Merula gezongen, wij repeteerden in de school van Schuring (Joop van Wensveen was o.a. één van mijn medezangers, jij weet wel dat hij niet meer leeft neem ik aan?) en wij verzorgden vaak samen met Zang en Vriendschap de kerstviering. Wij hebben elkaar dus al veel vaker ontmoet! Vermaas is de naam van mijn man en zijn tante zong ook bij het Schuringse koor. Ik kom zelf ook van Schuring en heet Sanders met mijn meisjesnaam. Jij kent mijn broer Rico ongetwijfeld ook. Voor ik verder mijn hele hebben en houden opschrijf, dit is openbaar toch?
    Je hebt mijn zakelijke email…..

 2. Elize Vermaas

  Hoi Bas,
  alles goed?
  Van het weekend Nel Vermaas op een verjaardag gezien en verteld dat ik met jou gezongen heb.
  Ze vroeg me je de groeten te doen, bij deze…..
  Groetjes en tot ziens,
  Elize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *