Dag Madeira, hallo thuis

Weer heel vroeg wakker gemaakt vanmorgen, zowel door de wake up service als de wekker van de telefoon. Om 6 uur al! We zouden pas vliegen om 10:10, maar we moesten 2 uur van te voren aanwezig zijn. Het was maar goed dat wij zo braaf waren om dit advies op te volgen.  Het ritje naar het vliegveld ging volgens plan. Daar aangekomen reden we in eerste instantie bijna de verkeerde parkeerplaats op. Direct nadat we achteruit hadden gerommeld zagen we een levensgroot bord met “car rental”. Natuurlijk hadden we weer niet goed gekeken. Vervolgens stonden we bij de goed slagboom, achter een auto waarbij het pasje niet werkte. Nadat deze na enige tijd achteruit was gerommeld ging de boom gelukkig bij ons wel open. Uiteraard stond hetzelfde rijtje passagiers van vorige week hier ook weer. We hadden geen schade gereden en de tank was vol, we mochten dus snel door.

Volgende stappen waren de lange rijen voor de incheck balie, de toegang tot de gates en de douane. Het was dus echt spitsuur hier op dit redelijk grote vliegveld. Waarschijnlijk omdat er maar 1 toegang was tot de 16 gates, en maar 2 detectiepoortjes bij de douane. Uiteindelijk hadden we nog 15minuten over om op het terras te kijken naar de bedrijvigheid op het platform. Het was werkelijk een komen en gaan van vliegtuigen. Ons Transavia vliegtuig zagen we nog niet staan, dat kon ook niet want het moest nog landen. Pas 5 minuten voor wij ons officieel bij de gate moesten melden kwamen de eerste passagiers naar buiten. We vertrokken dan ook bijna 20 minuten te laat.

De vlucht was perfect, we haalden alle tijd in. Sterker nog, we kwamen een kwartier te vroeg op schiphol aan. Het eerste wat ons daar opviel was dat het asfalt waar we over taxieden nat was.  Van de regen uierraard. Het is duidelijk dat webweer terug zijn in Nederland. De traditie van rijtjes en wachten werd ook hier gewoon voortgezet: landen op de polderbaan, ruim een kwartier lopen naar de bagagehal en daar dan weer een half uur wachten op de bagage. Dat schijnt er allemaal bij te horen, en omdat we heerlijk relaxt terug kwamen van een fijne vakantie was het voor ons totaal geen probleem. Het was weer even wennen in de Volvo na een week in een overigens prima Renault Clio. Alleen die achteruit zit precies aan de andere kant. Dat leverde de eerste dag bij de Clio wat gekraak op, die heeft geen 6e versnelling, en vandaag problemen bij achteruitrijden. De Volvo heeft er dus wel één.

Melissa was nog niet thuis, maar ze heeft wel een heerlijke verrassing in de koelkast gezet in de vorm van een zelfgemaakte MonChou taart. Jammie! Dat maakt dat, hoewel het jammer is dat de trip naar Madeira is afgelopen, het goed is om weer thuis te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *