Chaos bij parkeren Feyenoord

Nu we toch zo lekker aan het bloggen zijn: Afgelopen dinsdag hadden we het idee geopperd om naar de film te gaan, naar The Dark Night Rises. Alles vooraf gereserveerd via internet bij Pathé de Kuip, lekker vooraf een heerlijk pastatje gegeten bij Va Piano in Rotterdam, allemaal geweldig.

Tot we in de buurt van de bioscoop kwamen. Alle lichten van het stadion brandden en er stond een file op de Olympiaweg. Natuurlijk hebben wij als non-voetbal mensen geen rekening gehouden met het feit dat Feyenoord uitgerekend die avond zou spelen om een plaatsje in de Championsleage. Omdat we niet op het Feyenoord parkeerterrein wilden staan reden we langs het stadion en de bioscoop met het idee om de parallel weg op te rijden naar de bios. Daar werden we doorgewaaid naar parkeerplaats C5 (zeg ik het zo goed?) langs het politiebureau. Dat zou de enige plek zijn waar nog geparkeerd kon worden. Alles was verder vol. Omdat er file voor de stoplichten stond hadden we tijd genoeg om te constateren dat er bij de bioscoop nog flink wat lege parkeerplekken waren.

Vol vertrouwen lieten we de agent die bij het hek stond onze bioscoop reservering zien, als ondersteuning voor het verzoek om die richting op te rijden. Wat hebben wij tenslotte met Feyenoord? Niets toch? Helaas bleek deze agent voor geen enkele rede vatbaar, we mochten er niet langs. Ook niet met het tonen van de reservering. Zijn ultieme domme dooddoener was: “Sorry, maar dit zijn de instructies”. Volgens mij zijn met die opmerking al talloze oorlogen verloren, omdat het eigen initiatief hiermee ten grave wordt gedragen.

We kwamen er dus niet onderuit, we moesten en zouden tussen de supporters parkeren. Naast het feit dat 2 uur na het evenement de parkeerplaats wordt gesloten (wat doe je dan als de film wat langer duurt?) bleek ook dat boze supporters klaagden dat zij veel geld hebben betaald voor de parkeergarage en nu ook op deze zelfde parking moesten staan.

Na de film (gelukkig was de parking nog open, want de film duurde inderdaad lang) werden we door een goedwillende verkeers(ont)regelaar doorgezwaaid, niet in de richting van de snelweg maar in de richting van de stad. Vervolgens was nergens (maar dan ook echt nergens) aangegeven hoe een goedbedoelende automobilist naar de snelweg moest rijden.

Chaos is misschien een groot woord, maar dat er het één en ander verbeterd kan worden aan de parkeerproblematiek rond het Feyenoord stadion staat wat mij betreft als (doel)paal boven water. En dan hebben ze ook die wedstrijd nog verloren…..

Was getekend, Bas Boender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *