De artistieke zijde van Rotterdam

In Rotterdam is vandaag een lifestyle markt georganiseerd, als een kopie van de Londense Camden Market. Hier in Rotterdam wordt het evenement Swan Market en vond plaats aan de Zaagmolenkade. Het regende wel, maar gelukkig niet genoeg om er een Swan Lake van te maken. Het bleek een artistiek evenementje te zijn, met stalletjes waar allerlei snuisterijen werden verkocht. Ook koffie en allerlei lekkere dingetjes. Het Rotebgebouw is getransformeerd tot een soort winkelcentrumpje met galerietjes waar sieraden, foto’s en kunstobjecten worden verkocht. Er is zelfs een artistiek cafeetje gevestigd. En het was druk!!!

Ook het publiek was ook een beetje artistiek. We wisten geen van tweeën dat de Zaagmolenkade en Zwaanshals (hee, vandaar natuurlijk Swan Market) een artistiek buurtje is geworden. We hebben er ook een winkelj gezien met oude design meubelen. Topstuk was wat ons betreft een tandartsenmeubel, met heel veel laadjes. Hardstikke mooi voor een hobby kamer. Wel een beetje duur: € 2250! Nog maar even doorsparen dus. In het rommelwinkeltje ernaast was een keur van oude meuk te zien. Feest der herkenning 🙂 Helaas konden we de felbegeerde Gispen fauteuils nergens vinden, zeker níet tegen een matsprijs.

Gelukkig is er dan nog de Bijenkorf, met zijn heerlijke koffie. En zijn Gispen meubelen. We moeten zeker gaan sparen…… Maar, ik heb er wel een mooie ceintuur aan overgehouden. Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *