Getvrrrrrrrrrr, regen!

We zijn weer thuis. En jawel, vlak voor de landing zei de piloot dat het op Schiphol ongeveer 17 graden was, en buiig. Even ter vergelijking, op Chios was het iedere dag 32 a 33 graden. En zonnig. Het kon allemaal nog veel beroerder met het weer, maar daarover later.

Na een onrustige nacht ( kwam het door de drank, was het de spanning voor de reis of hadden we gisteren gewoon te zwaar getafeld?) stonden we bijtijds op om alles voor te bereiden voor de reis. Hoewel voorbereiden dan weer een groot woord is, de koffers waren in 5 minuten alweer gepakt. Daarom zaten we iets te vroeg aan het ontbijt, en waren we ook iets te vroeg bij de receptie om de restaurantbonnen af te rekenen. De bus zou ons pas om half 10 komen afhalen. Buiten voor de receptie, hebben nog een laatste keer van het aangename weer genoten. We maakten een praatje met andere Nederlanders. Ook zij vonden dat Chios een heel relaxed eiland is, met vriendelijke mensen. Zij vertelden ook dat het inmiddels beroemde cruiseschip al 2 weken voor de haven lag.

Inderdaad kwam de bus op tijd, onze chauffeur van de Nea Moni tour reed ook nu. Dus daarom. In de bus kregen we van Inge instructies over het inchecken van de koffers, etc. Kort en goed kwam het er op neer dat we gewoon de rij moesten volgen, want er was ook maar 1 vliegtuig  wat vertrok.  En wat nog mooier was: het toestel was al geland en gereed. Dus we konden vrijwel direct boarden, via Gate 2 ( overigens ook de enige. Waar ze Gate 1 hebben gelaten is mij niet bekend) en in plaats van op de geplande tijd van 10:35 vertrokken we al om 10:15! We maakten een tussenstop op een ander eiland waarvan ik de naam maar niet kan onthouden. We liepen daar inmiddels al een 1/2 uur voor op het schema.

De rest van de vlucht verliep uiterst voorspoedig. De sandwich was goed te doen, de film had een hoog EO gehalte, en de stoel was te klein. Kortom, zoals het hoort. Om 2 uur stonden we op Schiphol. Het enige probleem was dat de slurf nog niet gereed was, omdat we zoveel te vroeg waren. Ook de bagage kwam snel. De dame van Parkfly vertelde telefonisch dat we opgepikt zouden worden bij Hal 3, deur A. Na een redelijk intensieve zoektocht hebben we die deur gevonden, maar het busje was er nog niet. Terwijl we stonden te wachten begon het te druppelen, vervolgens te regenen. Tegen de tijd dat de shuttle ons kwam ophalen hoosde het. In de 5 seconden die we nodig hadden om bij het busje te komen waren we kompleet doorweekt. Welkom terug in Nederland! De enige brug die we passeerden stond uiteraard open. Wederom welkom terug in Nederland. Konden we maar direct weer terug naar Chios. Nee, want dan zouden we het maaltje wat Melissa gaat koken missen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *