Odsey (vlak bij Royston / Cambridge

Tjonge jonge, wat hebben we veel kilometers gereden vandaag. Een beetje te veel, wat mij betreft. 

 Vanmorgen hebben we, na een onrustige nacht ( nee, niet wat je denkt) ontbeten in de stokoude herberg die bij het hotel hoort. In eerste instantie beneden, maar later om ruimte te maken voor een invalide man, boven. We bestelden een Full English Breakfast. Dus inclusief de gefrituurde toast en de gegrilde tomaat. Ik weet niet of het echt lekker was, maar het vulde wel.

Het eerste deel van de etappe van vandaag voerde naar Colchester. Ik voerder in de navigatie in dat we de snelwegen wilden vermeiden, maar dan zouden we pas om kwart over 2 aankomen. En dan moesten we nog door naar Cambridge, weer 100 km verder. Dus toch maar de snelwegen meepikken. Het gevolg was dat we helemaal naar Londen redden, en onderweg wel heel veel golvende korenvelden zagen maar niet de beloofde pittoreske dorpjes. En wel heel veel saaie wegen.

Over saai gesproken: Colchester was niet bepaald de stad die we hadden verwacht. De oudste stad van Engeland viel tegen. Zelfs de Normandische Donjon was verstopt. We hadden het hier dus snel gezien.

 Het adressen van de Inn waar we vanavond zouden slapen was niet te vinden in de navigatie. Gelukkig hadden we een beschrijving van het hotel, met een korte beschrijving van de locatie. Dus we vonden het toch wel. Ook nu kwam van de binnenwegen niet zoveel terecht. Op een heel ingewikkelde rotonde met een woud van richting orden kwamen we zowaar weer op de M11 terecht. M voor Motorway, dus. Aangezien de hele reis vandaag al niet naar mijn zin was, besloot ik maar gas te geven en in ieder geval daar nog wat lol uit te halen. Had ik al gezegd dat het op regenen stond? Wat de hele dag dan weer goedmaakte was de Aston Martin dealer die we onderweg tegen kwamen. jeetje, er stonden er zeker 20 tot 25. Prachtig!!!

Maar goed, al met al ging dat laatste stuk lekker vlot en waren we om 2 uur al in Cambridge. Gelukkig lag de parkeergarage die in als reisdoel had ingegeven in het centrum, dat scheelde weer. Het eerste wat we zagen was de markt, en daarachter de officiële kerk van de universiteit. En daar weer achter King’s College met de prachtige kerk. Zoveel mooi beeldhouw werk en houtsnijwerk zie je toch ook weer niet heel veel. Zeker niet zoveel bij elkaar. De king die het college stichtte was dus Henri VI. Werkelijk overal zagen we zijn initialen: H R. In de kapel werden we bijna begraven door bergen Japanners en/of Chinezen, allemaal fotootjes makend van zichzelf voor een bezienswaardigheid. In de kapel, maar ook daarbuiten, viel het ons op dat alles zo netjes was en ook goed onderhouden. Het gras was minutieus gemaald, en alles was schoon. Zo in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk.

Hoewel de lucht steeds meer betrok liepen we de stad door op zoek naar nog meer monumenten. Het oudste gebouw van Cambridge is een klein kerkje, of eigenlijk de toren, uit 1025 ongeveer. Maar we kwamen ook nog 2 colleges tegen, waar we inmiddels niet meer in mochten. Maar we hebben toch nog foto’s gemaakt, door de poort. En zelfs die poorten zijn prachtig versierd met beeldhouwwerk.

Onderwijl zochten we ook nog een restaurantje, want sinds het ontbijt van vanmorgen hadden we niets meer gegeten. Hoe we ook zochten, we vonden alleen een Mac. Daar hadden we echter helemaal geen zin in. Uiteindelijk, toen het echt een beetje begon te regenen, leek het ineens een goed plan om terug te rijden om daar iets te eten.

Vanzelfsprekend reden we via een andere route de parkeergarage weer uit, langs een straat met veel restaurantjes. Helaas, we zaten al in de Beemer. Bij het hotel parkeerden we de auto, fristen we ons een beetje op, en liepen als eerste het restaurant in. We kozen voor een vlees menuutje omdat daar salade bij werd geserveerd. Helaas voor Ymkje had ze een stukje rumpsteak met veel zeen. Was dus eigenlijk niet zo lekker. Mijn stukje vlees wel, lucky me. 

Ondanks alle pogingen kreeg ik geen internetverbinding vandaag. Dus het stukje komt pas morgen ( dat is vandaag dus ook vandaag) online. Ik heb het wel vast in een soort tekstverwerker geschreven, Vandaag. Dus eigenlijk gisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *