Regen……..

Heerlijk, eindelijk vakantie! We waren er allebei we aan toe, en we hebben er lang naar uitgekeken. Zeker gedurende de laatste weken, wanneer het prachtig en warm weer was, met veel zon. Voor mij is de vakantie al een dag onderweg. Ik heb nog zoveel vakantiedagen over dat ik vond dat ik er best ééntje kon gebruiken voor de laatste vrijdag voor mijn vakantie officieel in zou gaan. Heerlijk luieren en van het zonnetje genieten, dat was het plan. Helaas, zowel gisteren als vandaag stonden in het teken van de regen. Regen is eigenlijk niet het juiste woord, hoosbuien waren het. De Niagara watervallen zijn er niets bij!

Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ik raad mensen altijd af om samen met mij op vakantie te gaan, tenzij ze masochistisch zijn of van watersport houden. Vroeger was het al zo. Ik herinner me nog de laatste vakantie dat we naar Drenthe gingen. We kwamen al jaren op dezelfde camping, Witterzomer in Witten, vlak bij Assen. Op een nacht was het dermate noodweer, dat we nog ’s nachts de TravelSleeper (jawel, inderdaad de merknaam van onze vouwwagen) inpakten en naar huis reden. Zelfs mijn vader was het toen zat. Na een dagje drogen zijn we naar Frankrijk gereden, naar Normandië. Daar was het toen prachtig weer. Jaren later hebben we daar in Bayeux met onze eigen kinderen nog eens gekampeerd. Misschien is daar ooit mijn voorkeur voor Frankrijk ontstaan?

Wij laten het dit jaar zover niet komen, wij hebben alvast een vliegrijs geboekt naar het Portugese eiland Madeira. Het wordt ook wel het Bloemeneiland genoemd vanwege de prachtige natuur. Het is daar gedurende het gehele jaar lente. Lente naar tropische maatstaven dan. Mooi weer dus verzekerd.

We zullen het noodlot echter ook gaan tarten. Volgende week gaan we een dag op een prachtige salonboot varen over de Friese meren. Het hoogtepunt van die dag is de finale van het Skûtsjesilen op het Sneekermeer. Dat lijkt me nou zó leuk, dat een beetje regen ons daar niet zal deren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *