Wereldmuseum

Natuurlijk, we zijn gewoon thuis, maar we hebben wel vakantie. Daarom is het belangrijk dat we ook de toerist uithangen, en waarom zou dat niet kunnen in Rotterdam?

Vanmiddag hebben we het Wereldmuseum aan de Wilhelminakade bezocht. Het museum is onlangs verbouwd en heropend, reden genoeg om daar eens naar toe te rijden. Het was de moeite wel waard, want de vaste tentoonstelling is prachtig. Allerlei voorwerpen van religieuze aard uit diverse landen of werelddelen zijn bij elkaar geplaatst. Alles van Tibet bij elkaar, van Japan, etc. En niet alleen uit de overzeese gebiedsdelen van vroeger, zoals Nederlands Indië. Indrukwekkend. In enkele zalen zijn tempels ingericht zoals in de betreffende landen gebruikelijk is. Momenteel is er ook een tijdelijke tentoonstelling van 125 favoriete objecten. Daar moest dan € 12 voor worden betaald. De vaste collectie was gratis. Dan is de keuze toch niet zo heel moeilijk voor een Nederlandse toerist?

Na een drankje met een bittergarnituurtje bij grand café Loos reden we naar de “Blunderput”, de garage bij Museum Boymans. Niet voor Boymans, maar om te zien of er in de Kunsthal iets leuks was. De nieuwe garage was nog bijna leeg, en het was zoeken naar de voetgangers uitgang. Tja, en er lag een grote plas water.Hoe zat het ook weer met de problemen bij de bouw van deze garage? De Kunsthal sloot helaas al om 5 uur, en wij kwamen aangelopen om kwart over 4. Niet doen dus, dan zouden we direct weer weg worden gekeken.

We liepen langs het Byzantijnse kerkje, wat we eigenlijk niet kenden, en het monument voor de haven, wat de meeste Rotterdammers denk ik ook niet kennen. Natuurlijk hebben we op deze toeristische plekken foto´s gemaakt. Met de telefoon. Volgens mij heb ik er in een heel grijs verleden ook al eens foto’s gemaakt. Die moet ik maar weer eens opzoeken.

Door de heerlijk geurende rozentuin van het museum liepen we weer terug naar de auto.

In Spijkenisse gingen we voor de vette hap al avondeten, en probeerden we de foto’s die gemaakt waren met de mobiele telefoon op de PC te krijgen. Dat is vooralsnog niet gelukt, maar ik ben ervan overtuigd dat de aanhouder zal winnen. Mens versus Computer……

Vanavond zijn we bij Marianne en Richard langs gegaan voor een kop koffie, en met het verzoek om op ons huis te passen als we er volgende week niet zijn. En ik heb me een bult gelachen om Gert Jakobs die de sidekick was bij Wilfred Genee in Tour du Jour. Wat een komiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *