Zingen is leuk!!!

Vandaag genieten we van een vrije dag. Vrij van werk, want het is Koningsdag vandaag. En ook min of meer de eerste vrije dag die we hebben sinds weken, die ik niet hoef te gebruiken voor een repetitie of een concert. Toch ook wel weer eens lekker.

Zingen begint zo langzamerhand voor mij een belangrijk ding te worden. Ik vond het altijd al leuk om samen te zingen, of met mensen samen muziek te maken, als dirigent of als koorzanger. Zelfs na een lange vermoeiende werkdag kom ik na een repetitie altijd vol energie thuis. Maar, het lijkt wel of ik nu in een soort stroomversnelling terecht ben gekomen. Eentje die me ook wel bevalt. Een overzichtje van de diversiteit gedurende de laatste maanden:

2 Februari heb ik gezongen in een gelegenheids ensemble, met Mariët Kaasschieter: koralen van Bach.

13 maart zelfs 2 concerten. In de middag een romantisch programma (Schumann, Cornelius, Mendelssohn en Michael Haydn) samen met de overige heren van Half 8 in het kerkje van Hoogvliet. Daarna door naar Dordrecht voor een Passievesper met En Chantant in de Grote Kerk. Stukken van Allegri, Bruckner, Scarlatti, Monteverdi, etc.

20 maart de Matthäus Passion van Bach in Wassenaar. Overigens een prachtige Matthäus samen met Archipel onder leiding van Anneke Huitink. Onderdeel van een duobaan want op

25 maart zong ik als bas solist weer bij Archipel in Die 7 Letzte Worten van Haydn. Enorm leuk en ook grensverleggend, want Anneke gaf me deze kans maar het was voor mij de absoluut eerste keer. Het zette me er wel toe zanglessen te nemen.

2 april voerden we als En Chantant nogmaals het passie programma uit, in Brielle. Aangevuld met Jesu mein Freude van Bach. Ook geen kleinigheid.

9 en 17 april stond in het teken van het jubileum van Ars Nova, met concerten in Spijkenisse en Culemborg. Hoofdmoot: 2 korige mis in Es van Rheinberger.

24 april was er de Bach Cantate “Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen” met het vocaal ensemble van de basiliek in Schiedam.

En dan nu een paar weekjes vrij. En het gekke is dat ik alweer uitkijk naar de volgende projecten die op stapel staan: Messe Solenelle van Vierne, Cantate BWV 39 van Bach en een prachtig engels programma met een nieuwe club onder leiding van Mariët: “Serenade”. Zingen is leuk!!!

Was getekend, Bas Boender

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *